Vše o našich stěkajících kamarádech

OHLÉDNUTÍ ZA SEZÓNOU 2011

18.11.2011 13:24

OHLÉDNUTÍ ZA SEZÓNOU 2011

 

V nastalém nostalgickém počasí listopadu mi to nedá, abych alespoň několika větami neshrnula uplynulou sezónu 2011, která byla pro nás i naše pesny opravdu nabytá novými zážitky, úspěchy, neúspěchy a hlavně zkušenostmi.

  • Prvním závodem této sezńy a zároveň prvním Messiho závodem v životě byl výlet s prvky dogtrekkingu Toulky Třeboňskem, kde mě především zajímalo, jak se bude chovat a jak bude zvládat nám všem známý ruch několika desítek různých psů, lidí, dětí, aut atd. Samozřejmě neponížil příslušnost ke svému plemeni a choval se jako nevycválaný kůň (mírně řečeno), proto jsme si také dali s Messim havní předsevzetí a nelehký úkol, zvyknout ho na "závodní" atmosféru a ruch. Jezdil s námi proto na všechny závody a turnaje, byť jich třeba nebyl přímým účastníkem...Pokud bych to měla shrnout, myslím, že předsevzetí se nám vícemeně podařilo splnit a Messíka už jen tak něco nevyvede z míry.

Messík se během této sezóny seznamoval s poslušností, agility, flyballem a dogtrekkingem.

V agility absolvoval jedny "sranda závody" - 2.místo. Zůčastnil se i mimořádně poučného a cenného kurzu agility s Janou Kořínkouvou, kde si procvičil agility za použití metody pozitivní motivace Martiny Klimešové.

Dog Trekking (hiking)- Messi startoval celkem na čtyřek hikových tratích 12km(4. místo), 14km(3.místo), 15km(2.místo) a 25km(3.místo) pro rok 2012 máme v plánu začít s tratěmi na 40 km.

Flyball - Ve flyballu je Messiash úplným nováčkem. Přesto byl nasazen na záverečném turnaji sezóny v Č. Budějovicích a podařilo se mu zaběhnou nad očekávání dobře, když doběhl alespoň pár měřených časů. V družstvu BriSk MeRlottes se připravuje na post snižovače.

  • Meggy si letos užila opravdu závodní sezónu. Od flyballových turnajů až k doghikingu! I přes její občasné problémy s kyčelním kloubem dokázala vybojovat společně s družtvem BriSk MeRlottes bronz na mezinárodním turnaji Eagers cupu v Trmicích. Věříme, že Meggy bez problému vydrží ještě další sezónu ve flyballovém družstvu a bude nám všem dělat radost svými výsledky.

Dog Trekking (hiking)- Meggy startovala celkem na 3 tratích 14km(4.místo), 15km(3.místo) a 25km(4.místo) pro rok 2012 máme v plánu začít s tratěmi na 40 km.

Flyball - Meggy podala při letošní flyballové sezóně obrovský výkon doložený krásným bronzem z mezinárodního turnaje v Trmicích a také získaným titulem Fly 21. Dále startovala na turnaji Happy míček v Krupce. Zde tým získal páté místo.

 

Zbytek naší smečky se aktivně neúčastnil na akcích, ale držel nám packy z domova.

 

 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode